Üniversitemiz Arıcılık Programı Öğrencileri Girişimcilik Yolunda

Düzce Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı öğrencileri için SBS Bio Çözümler ve Apimaye firmalarına teknik gezi düzenlendi. Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Arıcılık programı’nın işbirliği ile düzenlenen teknik gezide amaç Arıcılık programı öğrencilerine girişimcilik ruhunun aşılanmasıdır.

Düzce Üniversitesi Yenilikçi ve Girişimci Üniversite olarak öğrencilerine lisanstan itibaren girişimcilik ruhunu aşılamaya başlamaktadır. Üniversite olarak öğrencilerin mezun olduğunda memur olacağım zihniyetinden kurtulup girişimcilik ruhunu kazanması Düzce Üniversitesinin en temel misyonudur.

Bu bağlamda teknik geziye katılan öğrencilere modern arıcılıkta sektörel girişimcilik modelleri, arı ürünlerinin gıda takviyesi olarak üretim şekilleri, arıcılık malzemeleri ve farklı kovan tasarımları, yeni teknik ve teknolojiler tanıtıldı. SBS Genel Müdürü Aslı Elif SUNAY SAMANCI ve Üretim Müdürü Taylan SAMANCI öğrencilere girişimcilik ve arıcılar ile sözleşmeli arıcılık modellerini anlattılar. APİMAYE Genel Müdürü Emre YILDIRIM öğrenciler ile sektörün avantajlarını ve karşılaşılan zorlukları paylaştı. Ayrıca yeni teknoloji arıcılık malzemelerini ve yeni model kovanlar hakkında fikir paylaşımında bulundu. Teknik geziye arıcılık programı öğrencileri, DAGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral KEKEÇOĞLU,  arıcılık programı bölüm başkanı Dr. Öğr. Görevlisi Münir UÇAK, Dr. Öğr. Üyesi Pınar GÖÇ RASGELE ve Dr. Öğr. Üyesi Emine AYDIN ve yüksek lisans ve doktora öğrencileri  katıldı.